Зошто нас?

Веќе 30 години ја развиваме нашата стручност за да ви нудиме поефкисани и попаметни решенија за вашите потреби и градиме долготрајни, доверливи врски со нашите клиенти.

Компанијата ДОГАН ФРИГО со ова име е позната од 2007 година, меѓутоа на пазарот постоиме уште од далечната 1991 година, како продавница за компресори и сервис за фрижидери “ДОГАН”. Денес се занимаваме со продажба на комплетна разладна опрема, од фрижидери за домаќинстаата, до витрини и комори за супер маркети, комори за фабрики за месо, зеленчук, овошје, како и продажба на резервни делови во областа на климатизацијата. Освен во Македонија (Скопје) имаме продавници и во Косово (Урошевац, Приштина и Призрен) и во Албанија (Тирана).

Ние сме овластени дистрибутери на:

  • Embraco (Embraco Aspera) компресори и агрегати кои се користат за домашни фрижидери, витрини за маркети и агрегати за комори.
  • DuPont фреони број еден во светот, како и на турските фреони C Gas. Располагаме со фреони од типовите R134a и R600 кои се користат за домашни фрижидери и авто клими, типовите R22 и Р404а кои се користат за разладни витрини и комори, типовите R407c и R410a кои се користат за домашни клима уреди, чилери и топлински пумпи (типови R22, R407c, R410a).
  • Halcor бакарни цевки од сите димензии во котур и прави цевки и бакарни додатоци: муфови, тештици, колена, редуцири, изолација за бакарните цевки.
  • Copeland Scroll (ZR, ZB, ZF…), hermetic (CR и CS), semi-hermetic компресори кои се користат за канални климатизери, чилери, топлински пумпи, агрегати за мали и големи комори.
  • Mitsubishi, LG и Hitachi компресори за клима уреди на фреон R22, R407c и R410a.
  • ZiyaCold агрегати, кондензатори и испарувачи, кои се користат за витрини и комори за супермаркети, фабрики за месо, зеленчук и овошје.

Освен горенаведените производи, кај нас може да се најдат и обични и дигитални термостати, вентилатори, филтри, вентили, кондензатори за клима-уреди, Refco алат и уште многу други делови кои можете да ги видете овде.